9 Mart 2013 Cumartesi

Film 5: Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events (2.kez)



2005 yılında orjinal dilinde izlediğim de şu şekilde bir yorum yazmıştım; "Bu filmde oncelikle Jude Law'in narator olarak hikayeyi anlatmasi, ses tonu ve ingiliz aksanina 100 puan vererek sozu Jim Carey'e getireyim; Anti-kahraman olarak yarattigi tipleme basariliydi. Çok abartili mimikleri vardi ve olmaliydi da. Bir masaldaki kotu karakterin (hele de basrol ise) siradan, ifadesiz olmasi hata olurdu..."


8 sene sonra, Türkçe dublajlı olarak izlediğim için maalesef Jude Law'u tekrar dinleme fırsatım olamadı ancak Jim Carey hakkındaki düşüncelerim halen geçerli. Abartılı olan oyunculuğunun dozajını o kadar iyi ayarlıyor ki, bir Jim Carey filmi izlediğimizi unutturmadığı gibi yarattığı Count Olaf karakterinin özgün olmasını da sağlıyor.


Hikaye ise tam sevdiğim tarzda bir karanlık masaldı. Anneannemin anlattığı masallar gibi dinlerken eğlenmeyi, eğlenirken şaşırmayı, şaşırmışken ürkmeyi, ürkmüşken gerilmeyi, gerilmişken de bir "böö" sesiyle yine eğlendirmeyi başarıyor.

Daniel Handler'ın, Lemony Snicket mahlası (takma adı) ile yazdığı çocuk romanı serisinden uyarlanan film, detayları, diyalogları, göndermeleri ve farklılığı yakaladığı karanlık tarafı ile dört dörtlük bir film. 

Hiç yorum yok :