31 Aralık 2007 Pazartesi

Vinnie Colaiuta Oops! Herbie Hancock Istanbul Konseri / 02.07.2008

15. Uluslararası İstanbul Caz Festivali kapsaminda bu aksam Herbie Hancock konseri vardi. Herbie Hancock'u daha once hic dinlememistim ancak hem caz muzigi sevdigimden hem de bir piyanistin canli olarak performansini izlemek icin gittim konsere. Iyi ki de gitmisim.

Konsere "Actual Proof" isimli enstrumantal bir parca ile basladilar ve yaklasik 10-15 dakika surdu. Guya nasil caliyor, ritm tutuyor, hizini ayarliyor vs. diye piyaniste odaklanacaktim ama baterist "Vinnie Colaiuta" buna izin vermedi! Zaten (ozellikle parcanin son 4-5 dakikasi) ondan gozlerini alabilen oldugunu sanmiyorum. Konser boyuncada bu, bu sekilde devam etti (en azinda benim icin) :) Tek kelime ile mukemmel hatta mukemmel otesi caliyor...
Onun disinda saksafon ve gitardakiler de cok cok iyiydi. Genel olarak da cok guzel bir konser oldu. Hatta son alkistan sonra sahneye tekrar geldiler ve yarim saate yakin kaldilar. Bu son cikista da olaganustu bir performans sahnelediler.

Metin Munir gecenlerde kose yazisinda "Geriye donup baktiginizda sadece hatirladiginiz gunler yasadiginiz gunlerdir" gibi bir cumle kurmustu. Ben bugunu "Carsamba" degil, "Herbie Hancock Konseri'ne gittigim gun" olarak hatirlayacagim muhtemelen.

02.07.2008 Carsamba

Hiç yorum yok :