24 Haziran 2011 Cuma

Film 16: Barney's Version

Filmin ismini izledikten sonra kendime göre "Mirriam's Grace" olarak değiştirdim :) Çünkü filmde şu ana kadar izlemiş olduğum en güzel, zarif, anlayisli kadın karakter bulunmaktadir. Filmin süresi 2 saat 15 dakika olmasi ve cok hizli bir sekilde akmamasina ragmen keyifle izledigimi soyleyebilirim. Yahudi bir aileye mensup olan Barney'in genclik yillarindan baslayarak hayati anlatiliyor...


Filmden surprizler;

- İzlemeden önce cast'i okumamistim. Mumkunse siz de oyle yapin. Barney'in babasi ile karsilasinca sasiracak ve sevineceksiniz.

- Barney'in ogluna dikkat edin cunku filmde Barney'in babasini canlandiran oyuncu gercek hayatta bu kisinin babasi.

- Spoiler'dan cok bir ipucu olmasi icin Barney'in arabada giderken dinledigi habere dikkat. Sinema da bosu bosuna goruntu cumlesi olmayacaginin bir baska kaniti. Her detayin mutlaka bir anlami vardir.


Son olarak "Mirriam's Grace"den bir bölüm;

Mirriam: Senden tek bir şey istiyorum / i want one thing from you.


Barney: Ne olursa / anything.


Mirriam: Ne olursa" diye cevap verme. Hiç gerçekçi bir cevap değil. Ama hayat gerçek. Hayat ufak şeylerin bir araya gelmesiyle oluşur. Dakikaların, saatlerin, uykuların, ayak işlerinin, rutinin bir araya gelmesiyle. Ve bu, insana yeterli gelmeli. Beni takip etmek için yaptığın onca
şeyden sonra sana nasıl güvenebilirim? / Don't answer "anything". because it's not real, and life is real. it's made up of little things: minutes and hours and errands and naps and routine! And that has to be enough. After you've done to pursue me, how can i ever trust you?


Barney: Mantıklı bir soru oldu bu. / That's a reasonable question.

Hiç yorum yok :