18 Ekim 2011 Salı

Film 25: 3 Idiots

Bu filmde hergun gunluk hayatta bekledigim samimiyeti, insanligi ve halen sisteme kole olmamis, insan kalabilmeyi basarabilmis kisileri gormek acisindan cok rahatlatici ve bir o kadar da keyifli buldum. Okul muduru ve birinci olmaya calisan cocuk, aslinda gunumuzdeki ozellikle de maalesef Turkiye'deki kisilere cok benziyorlar. Sadece egitim alani degil hemen hemen her yerde hazimsiz, yaptigi seylerin kendisine ne deger kattigindan ziyade yaptigi seylerin digerlerini nasil etkileyecegini, onlara nasil fark yaratacagini ya da digerlerini nasil alt edecegi uzerine kurulu.


Keske bu film okullarda gosterilse. Neyse, bu aslinda toplum ile ilgili yorumum oldu :) Onun icin gelelim film ile ilgili yorumuma :)

Film 3 saat surmesine ragmen 1 saatmis gibi yok yok "1 saatmis" gibi de degil "her guzel sey" gibi cooook cabuk gecti :)


Benim acimdan ozellikle muzikal kisimlar filmi daha da renklendirdi. Bir filmden aradigim hersey fazlasiyla bu filmde oldugu icin gonul rahatligi ile “hayatimda izledigim en iyi filmlerden biri” gibi iddiali ama filme yakisan cumleler kurabildim...


Son olarak ALL IS WELL ;)

1 yorum :

Bir Dost dedi ki...

Gelmiş geçmiş en iyi filmlerdendir... Benim için Güney Kore'nin My Sassy Girl'ü neyse Hint sinemasının 3 Idiots'ı odur... Thanx to Oceanland... All is well ;-)