19 Şubat 2012 Pazar

Film 9: Intouchables

Gerçek bir yaşam hikayesi olduğunun altını çizerek başlayayım yazıma. Çünkü boyundan aşağısı felçli zengin bir adam (Philippe) ile fakir zenci bakıcının (Driss) kurdukları dostluk ancak filmlerde rastlanacak türdendi.

Baştan sona yüzümde gülümseme, içimde ise bir sorgulama ile izledim.

Gülümsemenin nedeni; Driss'in hayata bakışını bakıcılığına yansıtarak, Phillpe'in hayattan tam anlamıyla zevk almasını sağlarken, sanatın pek çok dalına da kendince göndermeler yapmasıydı.

Sorgulamanın nedeni ise Philippe'in durumunda olan kişilerin hayatlarının ne kadar zor olduğunu düşünmemdi. Philippe şanslıydı çünkü hem çok iyi şartlarda bakılmasını sağlayacak maddi güce hem de geç buluşmuş olsalar da Driss gibi manevi bir desteğe sahipti. Umarım bu ve benzeri durumlarda olan herkes onun kadar şanslı olur ve herşeye rağmen tam anlamıyla yaşama dahil olabilirler...

2 yorum :

Adsız dedi ki...

Harika film... Özetle; İstediğin kadar paran pulun, istemediğin kadar hayatında engellerin olsun; kendine ve hayata bakış açında ve sana bu açıyı gösterebilecek dostu bulabilmektir o hayatı engelsiz ve değerli kılacak olan... (Bir Dost)

Adsız dedi ki...

seni gercekten anlayacak biri olmadan bu dunyada yasamak anlamsiz
deniz