22 Ağustos 2012 Çarşamba

Kitap 7: Mezarlık Gülleri / Bir Dokümanterle Karışık Hikaye Kitabı


"Eğer anlatacak bir şeyin yoksa, hayatın anlamı da yoktur." 
Erkin Koray 

Bu söz, benzer şekilde Metin Münir'in söylediği "Sadece hatırladığınız günler, yaşadığınız günlerdir." sözünü anımsattı bana. Gerçekten de geçmişe dönüp baktığımızda birbirinin aynı olan, rutin ve bir kısır döngü şeklinde takip eden günlerimiz yerine mutlu olduğumuz, etkilendiğimiz, eğlendiğimiz, üzüldüğümüz, anılarımıza anı kattığımız kısacası gerçekten yaşadığımızı hissettiğimiz günleri anımsarız. Konuşmalarda bile hep o günlere gider, o günleri tekrar tekrar anlatır, yaşarız. 

Erkin Koray da hayatında unutamadığı anlarını sohbet ediyormuşçasına rahat bir üslup ile anlatmıştır. "Özel hayatımı yarın ölecekmiş gibi ama iş hayatımı da yarın ölmeyecekmiş gibi düşündüm." derken hayatı kaçırmak ile kendini kaybetmemek arasındaki dengenin önemini de vurgulamaya çalışmıştır.

Kitabın sayfalarını nasıl çevirdiğimi bilmeden kitabı bitirdiğimde ise, tek başına bir kız çocuğunu yetiştiren vefakar bir baba, yapılan haksızlıklara karşı isyan eden bir adam, siyasete karşı öfke dolmuş ve halen öfkesi geçmemiş bir muhalif ve en önemlisi Türk müziğine pek çok yenilik ve şarkı kazandırmış olan bir rockçı ile seneler sonra gerçekten tanışmış olduğumu farkettim. 

Umarım bu kitabın devamı da gelir... 

Hiç yorum yok :