9 Mart 2013 Cumartesi

Kitap 3: Çavdar Tarlasında Çocuklar - J.D. Salinger


Henüz lise öğrencisi olan Holden Caulfield noel tatili için Çarşamba günü eve dönecektir. Ancak haftasonu -kendisi açısından dayanılmaz olan olaylar silsilesi sebebi ile- okuldan kovulur. Çarşamba gününden önce eve gitmesi ailesinin onun kovulduğunu keşfetmesine neden olacağı için eve gitmek yerine şehirde kendince vakit geçirmeye başlar. İşte biz de kitapta Holden Caulfield'in kendisinden bu vakit geçirdiği zaman dilimini dinliyoruz. 

Holden Caulfield "Bir kitabı okuyup bitirdiğiniz zaman, bunu yazan keşke çok yakın bir arkadaşım olsaydı da, canım her istediğinde onu telefon ile arayıp konuşabilseydim diyorsanız, o kitap bence gerçekten iyidir." diyor. Bu tespitin doğruluğuna katılıyorum ve kitabı bitirdiğimde arayacak kişi olarak aklıma kitabın yazarı J.D. Salinger yerine kitabın kahramanı olan Holden Caulfield geliyor. Bu da J.D. Salinger'in yaratmış olduğu karaketerin ne kadar gerçekçi olduğunu vurguluyor. 


Holden'ın küçük kız kardeşi Phoebe Caulfield ise kitapta en sevdiğim karakter. Dünyada Phoebe Caulfield gibi bir kardeşiniz varsa (ki çok şükür benim var) sırtınız kolay kolay yere gelmez ve dünya daha yaşanır bir yer olur.

1 yorum :

Adsız dedi ki...

Simdi bitirdim kitabi...Kardesi ile konustugu bolume kadar "no hope" diye dusunuyordum. Sonra kardesi ile diyalogunu gordukce sevdim,demek ki sevdigi,sevildigi yerde farkli oluyor diye dusundum.Gerrcekten sevdigi seylerin cocuklar ve ingilizce oldugunu anladim.Umarim o da anlar ve İngilizce ogretmeni olur dedim-Bay Antolini gibi degil!

Sonra yorumunu okudum-biliyorsun spoiler olur diye okumadigim/izlemedigim seylerin postlarini okumuyorum. Cok sansliyim ki benim de boyle bir kardesim var ;)

Deniz