7 Temmuz 2013 Pazar

Film 8: In Time


Mamma Mia müzikali ile hem oyunculuğunu hem de sesini çok beğendiğim Amanda Seyfried, filmi izlemek için iyi bir refeans oldu. Filmin diğer başrolü ise Justin Timberlake idi. Oyunculuğunu klipleri dışında ilk kez izlememe karşın, yerden yere vurulacak bir performans sergilemediğini rahatlıkla söyleyebilirim. 

Filmin konusuna gelirsek, gelecek bir zamanda para artık geçerliliğini kaybetmiş, kişiler çalışmaları sonucu kollarındaki göstergeye zaman yükleterek emeklerinin karşılığını alabilmektedirler. Göstergedeki zamanın sıfırlanması ise tahmin edeceğiniz gibi kişinin ölümü ile sonuçlanıyor. 


Böyle bir zamanda da "kötüler" yine bildiğiniz gibi "kötü" ama ya iyiler? Yardım için zor durumda olanlara para yardımı yapmak bu yeni distopyada işe yaramaz. Yardım için kendi zamanından  diğerlerine verilmesi gerekir. Bu şartlar altında da "iyi" her zaman ve her yerde "iyi" olarak kalabilir mi? sorusuna cevap bulabiliyoruz. Misal, filmin en etkileyici sahnelerinden birinde, günlük yaşamımızdaki "Fazla Akbil'i olan var mı?" gibi basit bir sorunun, o zamanki koşullardaki yanıtını görme şansını elde edebiliyoruz.

Sadece iyi ve kötü insan sorgulamasından oluşmayan, aynı zamanda sistemi ve sınıf farklılıklarını da farklı parametrelerle sorgulayan, sorgulatan bir film olmuş... İzlemenizi tavsiye ederim.

Hiç yorum yok :