22 Aralık 2012 Cumartesi

Film 32: Cloud Atlas


Filmin hızlı hızlı değişen sahnelerini, yakalayıp henüz anlamlandıramadan değişen repliklerini, aynı oyuncuların farklı farklı rollerde olmasını, değişik zamanlarda geçen ayrı hikayeleri takip etmek başta zor olsa da, ilk 10 dakikadan sonra bu hızlı tempo içerisinde taşlar yavaş yavaş yerine oturmaya başladı. 

Filmdeki altı hikaye, gerek konu gerekse karakterler açısından ayrı ayrı filmler çıkabilecek kadar sağlamdı. Bu hikayelerin tek bir filmde birleşmesi ve birbiri ile de yine aynı şekilde sağlam bağlantılar kurulmuş olması, filmi gayet tatmin edici kılmış.

"Herşey birbiri ile bağlantılıdır" mottasından yola çıkan filmde, hangi devirde olursa olsun toplumu etkileyen olguların değişmediğini, iyilik - kötülük, özgürlük - kölelik, zenginlik - fakirlik, toplum - birey gibi kavramların çatışmasının hep varolduğunu ve asıl önemli olanın ise her ne kadar bir bütünün parçaları olsak da bu bütünü değiştirmenin yine bireyden başladığının unutulmaması gerektiğini bir kez daha anımsatıyordu.

Tom Hanks, Halle Berry, Hugo Weaving, Susan Sarandon, Hugh Grant gibi pek çok ünlü oyuncunun olduğu filmin yönetmenleri ise Wachowski Kardeşler ile Tom Tykver. Kısacası, mutlaka izlenmeli...

1 yorum :

Adsız dedi ki...

Hikayelerin matruska bebekler gibi ic ice olmasi ve detaylardaki atiflar izleyenleri bir baska takibe daha sokuyor.Uzun suredir izledigim en etkileyici film.

Deniz