5 Ağustos 2007 Pazar

Cocukken yaz aylarinda annem ve babam, kardesimle beni Sariyer sahilinde gezmeye gotururdu. Deniz kiyisinda yuruyus yapar, yurusten sonra sahilin sonunda bulunan cay bahcesinde oturur dinlenirdik. Yine boyle bir Sariyer gezisi sirasinda, Annem ile babam cay bahcesine oturmus caylarini icerken biz, her zaman oldugu gibi denizi izlemek icin kiyiya kosmustuk.

Deniz kiyisina vardigimizda birde ne görelim?

Denize sacilmis bembeyaz, irili-ufakli, farkli motifleri olan, bir suru dantel ortu vardi. Gozlerimize inanamiyor, bir yandan da kimin bu dantel ortuleri suya dusurdugunu tartisiyorduk. Etrafta onlari geri toplamaya calisan biri olup olmadigini anlamak icin etrafa bakiyorduk. Ama kimse yoktu ve ilginctir bizim disimizda dantel ortulerle ilgilenen de yoktu.

Bunlari dusuren kisi neden onlari denizden geri toplamamisti ki?

Bir sure sonra, ortulerini denize dusuren kisiyi dusunmeyi birakmis, bu ortuleri nasil alabilecegimizi dusunmeye baslamistik. Annem ve babamdan yardim alamazdik. Cunku son kararimiza gore, ortuleri annemize surpriz yapmak icin hediye edecektik. Hatta kardesim, hangi ortuleri alacagimiza bile karar vermisti. Motifleri birbirine benzeyen bir buyuk, iki kucuk ortu alacak, buyuk olani evdeki orta sehpaya digerlerini de kucuk sehpalara serecektik. Daha fazla almayacaktik. Ne olur ne olmaz belki sahibi geri gelirdi. Tum kararlarimizi vermis, geriye sadece onlari denizden almak kalmisti. Cesitli stratejiler gelistirdik, denedik ama nafile! Bir turlu ne denize inebiliyor ne de onlara uzanacak cesareti bulabiliyorduk...

Annemle babam artik caylarini bitirmis, eve geri donme vakti gelmisti. Bize seslendikleri sirada ortuleri halen alamamis ve surpriz yapma ihtimalimiz de kalmamisti. Iste bu caresizlik icinde, onlara dantel ortuleri gostermek zorunda kaldik. Sahipsiz olduklarini soylemeyi de unutmadik.

Onlar da bize dantel ortuler kadar zarif ve guzel olan bu canlilarin “Denizanasi” oldugunu, anlattilar. Basta canli olduklarini kabul etmek zor olsada, iste o gun denizanalari ile tanismis olduk. Simdi ne zaman bir denizanasi gorsek, bu ilginc kesif hikayemizi anlatip, guleriz :) :)
.

Hiç yorum yok :