28 Temmuz 2013 Pazar

Kitap 6: Kırk7 - Ertuğrul Özkök


Ertuğrul Özkök'ün özellikle 40 yaş kadınını anlatmak için yazdığı bu kitap, not aldığı psikolojik tespitler, farklı olaylar ve hikayeler, kişiler, sözler, sanat eserleri gibi ilgisini çeken konulara değindiği bir kolaj gibi. Anlattığı bu konular ilgi çekici olduğu için kitabı okurken eş zamanlı olarak bahsettiği kişileri, kitaplari, tabloları araştırma ihtiyacı hissediyorsunuz. İşte benim araştırdıklarım;

Dali'nin pencereden bakan kadın tablosu 


Mehmet Ergüven'in Pusudaki Ten kitabındaki "Aldığımız zevklerden bıkarız ama verdiklerimizden asla" sözünün sık sık geçmesi sebebi ile Mehmet Ergüven'in bahsedilen kitabını araştırırken, aynı zamanda ilginç yaşam öyküsüne de ulaşmış oldum.

Yaşam öyküsü için:
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/11313725.asp



Zekeriyaköy'deki "Fincan Cafe"


 Asıl adı Madam Pierre Gautreau'nun John Singer Sargent tarafından yapılan tablosunun neden Madame X ismini aldığının hikayesi ilginçti. New York Metropolitan Müzesindeki "Madame X" tablosu.


Jude Law ile Susan Sarandon'ın başrollerinde oynadığı ve çapkın bir adamın bir 40 yaş kadını tarafından nasıl "Kadının fendi erkekleri yendi" teması ile alaşağı edildiği "Alfie" filmi.

3 yorum :

Adsız dedi ki...

Derya cım
Süpersin böylesine birbirine yakışan bağlayıcı yorumlarına bayılıyorum.
Nevin

Merve Şahin ve Kitapları dedi ki...

En güzel aşk kitapları konusunda yazdığım yazıya tıklayarak en iyi aşk romanları listesine göz atabilirsiniz.

2020 Şarkılar indir dedi ki...

2020 şarkılar indirmek istiyorsanız web sitemize giriş yapıp 2020 şarkılar indir butonuna tıklayabilirsiniz. Ayrıca 2020 yeni şarkılar indir, 2020 pop şarkılar indir, 2020 yabancı şarkılar indir gibi listeler de sizi bekliyor.